レシピ紹介と庭の花の写真など、載せてます。


by Lorikeets
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Korean BBQ Beef/韓国風BBQ牛肉

Ingredients/材料:
•2 kg rib eye or any other beef steak or thin sliced beef/2kgステーキ用牛肉、又は薄切り肉
•5 tbsp sugar/白砂糖、大匙5
•5 tbsp rice wine or white wine /日本酒または白ワイン
•1 whole garlic/にんにく1個
•1 yellow onion/黄色い玉ねぎ1個
•1 brown pear or kiwi fruit/丸い梨 又は キーウィ
•3cm ginger/生姜3cm
•¼ cup sprite/スプライト 1/4 カップ
•200ml soy sauce/醤油200ml
•1 tbsp black or white pepper/白または黒胡椒 大さじ1
•4 tbsp sesame oil/ごま油 大さじ4




Method/作り方:
1.Soak meat into the water(1-2 hrs)./肉を水に浸し1—2時間放置。

2.Hit the steak and add sugar and wine to the steak. If using thin sliced
beef, skip (1). Just add sugar and wine & continue./肉たたきでたたき、
砂糖と酒を加える。注)上記1、2番はステーキ用の厚い肉を使用する場合。
薄切り肉のときは砂糖と酒を加え3番から漬け汁につければよい。

3.Grind the garlic, onion, brown pear and ginger, add sprite./にんにく,
玉葱、なし、生姜をおろし、スプライトも入れる。

4.Marinade the steak with the above mixture for at least 30 minutes
(to tenderize the steak). If you want to marinade overnight, keep the meat
in the fridge after (5)./(3) のつけ汁に最低30分浸ける。長すぎると肉が
とろけてしまうので一晩置きたい時は5番の後に冷蔵庫で保管。

5.Add to the marinade steak soy sauce, pepper, sesame oil
and marinade for 30 minutes./醤油、胡椒、ごま油を加え、
30分ほどつける。一晩おいてもよい。

6.BBQ steak./焼く。フライパンでもOKです。
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by Lorikeets | 2010-05-30 17:47 | アジアン料理