レシピ紹介と庭の花の写真など、載せてます。


by Lorikeets
カレンダー
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

<   2010年 05月 ( 3 )   > この月の画像一覧

Ingredients/材料:
•2 kg rib eye or any other beef steak or thin sliced beef/2kgステーキ用牛肉、又は薄切り肉
•5 tbsp sugar/白砂糖、大匙5
•5 tbsp rice wine or white wine /日本酒または白ワイン
•1 whole garlic/にんにく1個
•1 yellow onion/黄色い玉ねぎ1個
•1 brown pear or kiwi fruit/丸い梨 又は キーウィ
•3cm ginger/生姜3cm
•¼ cup sprite/スプライト 1/4 カップ
•200ml soy sauce/醤油200ml
•1 tbsp black or white pepper/白または黒胡椒 大さじ1
•4 tbsp sesame oil/ごま油 大さじ4

More
[PR]
by Lorikeets | 2010-05-30 17:47 | アジアン料理

ワカモーレ/guacamole

Ingredient/ 材料:
•2 ripe avocado /アボカド(熟したもの)2個
•1 tbsp lemon juice & 1/3 tsp salt /レモン汁大さじ1 塩小さじ1/3
•1 tomato /トマト 1個
•¼ red or yellow onion /タマネギ ¼個
•Coriander /香菜 適量
•Sliced Chili in Vinegar (made in Thailand), from Asian Grocer、Pickled
 sliced Jalapenos (Old El Paso Brand), etc. Or fresh green chili.
 /青唐辛子(または青唐辛子  の酢漬け)適量
•Salt /塩
•Tortilla chips, grissini, etc./トルティーヤチップス、グリッシーニなど

More
[PR]
by Lorikeets | 2010-05-26 17:52 | 他レシピ
海南鶏飯 Hainanese Chicken Rice

材料/Ingredients:
鶏肉/Chicken
•鶏一羽/1 whole checken
•水(鶏が鍋でかぶるくらいの高さまで)/Enough water to cover whole chicken in a pot

ソース/Sauce
•鶏ガラスープ90ml/Chicken stock 90 ml
•牡蠣油大さじ2/Oyster sauce 2 tbspn
•醤油大さじ2/Soy sauce 2 tbspn
•ごま油小さじ3/Sesame oil 3 tspn
•砂糖小さじ1半/Sugar 1 ½ tspn

炊き込みご飯/Fragrant Rice
•米(長米種)3合 洗っておく/Uncooked long grain rice (rinsed)450g
•ニンニクみじん切り 大さじ1/Chopped garlic 1 tbspn
•エシャロットみじん切り大さじ1/Chopped shallots 1 tbspn
•サラダ油大さじ1/Cookng oil 1 tbspn
•皮付きニンニク10片/10 cloves garlic with skin on
•パンダン1束/Pandan leaves 1 bunch

調味料/Seasoning
•鶏ガラスープ700ml/Chicken stock 700ml
•塩小さじ1/Salt 1 tspn
•ショウガすりおろし 小さじ3/grate ginger 3 tspn
•鶏ガラブイヨン(顆粒)大さじ1/Chicken stock powder 1 tbspn

作り方/Method:
1.大鍋に水を沸かし、鶏肉を入れる。再沸騰させ、火を止める。そのまま30分程置いておく。お湯から出し、水の中にいれ30分。Boil water in a large pot. Put in chicken and bring to boil again. Turn off the heat. Leave it for ½ hour. Remove the chicken and put it in cold water. Leave it for 30 min.

2.フライパンに油をひきエシャロットとニンニクを香りがつくまで炒める。米を入れよく混ぜる。火をとめたら、全て炊飯器に移す。調味料、皮付きニンニク、パンダン、をいれて普通通りに炊く。Fry shallots and garlic with a bit of oil. Add in rice and stir well. Pour the mixture into a rice cooker. Add seasoning, whole garlic and pandan leaves. Cook as usual.

3.鶏肉を切り、ご飯と一緒に皿に盛りつける。Chop the chicken and serve with rice.

4.ソース、チリなど好みのものでいただく。Eat with your favorite sauce.
[PR]
by Lorikeets | 2010-05-18 21:56 | アジアン料理